Bodensee familie fietsreis 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
familiereizen
vanaf € 599,00
Reis PDF boek nu

Fietsreis langs de Bodensee voor de hele familie!

Fietsen langs de†oevers van de Obersee, het meest oostelijke deel van de Bodensee. U fietst door Duitsland en Zwitserland van hotel naar hotel.†Voor kinderen is dit een feest! Veel zwemgelegenheid onderweg en bij de hotels. Grote familiekamers en hoge kinderkortingen.
Plaatsen die u niet mag missen, zijn het Konstanz met het Sea Life center en†Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en een excusie naar Ravensburger Spielland.†U overnacht†bij deze reis†in uitstekende 3- sterrenhotels, waarbij u slaapt† in familiekamers.†De bagage wordt voor u van hotel naar hotel vervoerd. Kinderzitjes zijn gratis en er zijn voldoende aanhangfietsen en kinderfietsen in alle maten beschikbaar.†
Een originele en spannende fietsreis,†zeer geschikt voor†reizigers met kinderen.
bodensee

van dag tot dag

dag 1
Konstanz, aankomst per eigen vervoer. U begint de reis in Konstanz de grootste stad aan de Bodensee.
dag 2
Konstanz/Kreutzlingen-Unteruhldingen/Meersburg(30 km/2,5 uur + boottocht). Langs de Bodensee fietst u naar Wallhausen. Daar gaat u aan boord van het schip voor de overtocht naar Ueberlingen. Op de fiets verder naar Uteruhldingen voor een bezichtiging van de paalwoningen.
dag 3
Unteruhldingen/Meersburg-Friedrichshafen (25 km/2,5 uur). Langs de Bodensee fietst u naar het museum met de huizen op palen in de Bodensee (Pfahlbautenmuseum) waar u kunt ervaren hoe vissers in vervlogentijden aan de Bodensse woonden en werkten. Via het middleeeuwse stadje Meersburg fietst u verder naar Immenstaad en Friedrichshafen aan de voet van de Alpen. In Friedrichshafen is een bezoek aan het Zeppelinmuseum een leuke attractie voor kinderen.

dag 4
Friedrichshafen-Ravensburger Spieleland-Friedrichshafen ((ca. 30 km/4 uur). Op de fiets door een glooiend landschap naar Ravensburger Spieleland, Een waar speel en spel walhalla voor kinderen. Na een heerlijke dag ontdekken en spelen weer op de fiets terug naar Friedrichshafen. Vanuit Friedrichhafen is Ravensburger Spieleland ook uitstekend bereikbaar per bus.
dag 5
Friedrichshafen-Lindau (ca. 30 km/4 uur). Via Langenargen met het gerestaureerde kasteel Montfort. Aansluitend door de appelboomgaarden naar Lindau.
6.dag
Lindau-Rorschach/Arbon (ca 40 km/4 uur). Eerst naar de hoofdstad van het Oostenrijkse Vorarlberg: Bregenz, de Festspielstadt.. Per kaninelift naar de top van de berg de Pfšnders. Op de top heeft u een fantastich uitzicht op de Bodensee. Dan verder naar Hochst waar u de Rijn oversteek en in Zwitserland komt in de overnachtingsplaats Rorschach of Arbon.
7.dag
Rorschach/Arbon-Konstanz (ca. 40 km/4 uur). Via de havenplaats Romanshorn fietsen we langs de Bodensee met veel zwemmogelijkheden terug naar Konstanz waar u nog een bezoek brengt aan het spectaculaire Sealife Center..
8.dag
Konstanz vertrek per eigen vervoer.

details

route: overwegend vlak, fietstrajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt gemiddeld 30†km†afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst:†dagelijks van 9 april tot en met 6†oktober en op zondag 29/3, 5/4, 11/10, 18/10 en 25/10.
accommodatie: †sfeervolle†3-sterren hotels†De verzorging is†op basis van†logies & ontbijt.†Kijk†hier†voor de hotellijst (onder voorbehoud van wijzigingen).
inclusief:
* 7 overnachtingen op basis van logies & ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* entree Sea Life Konstanz
* entree Rosgarten museum Konstanz
* entree paalwoningen museum in Unteruhldingen
* entree eiland†Mainau
* entree Zeppelin Museum Friedrichshafen
* entree Ravensburger Spieleland, Meckenbeuren-Liebenau
* retour kabinelift Schwebebahn Pfšnder in†Bregenz
* boottocht Wallhausen-‹berlingen inkl. fiets
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 225,-
* parkeerplaats in Konstanz Ä 45,- per verblijf
* huurfiets met 7 of 27†versnellingen Ä 79,-
* huur kinderfiets Ä 39,- (doorgeven bij opmerkingen)
* huur†tandem Ä 159,- (doorgeven bij opmerkingen)
* huur kinderzitje gratis
* huur aanhangfiets Ä 39,-
* huur elektrische fiets Ä 195,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
kinderkorting:†t/m†5 jaar†gratis,†kinderen 6 tot en met 13 jaar 50% 14 t/m 17 jaar 25% ((max 2 kinderen bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).††Korting†fietsstoeltje : gratis. Bel ons voor een vrijblijvende offerte indien u met kinderen reist.†
Kijk†hier†voor algemene reisinformatie over de individuele reizen

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top