Blogs van Aktiva Tours

Hier vindt u actuele blogs van Aktiva Tours.

Van Karinthie naar de Adriatische Zee

07-04-2021

De langeafstandsfietsroute Alpe Adria Radweg, met een lengte van 410 kilometer, is 6 jaar geleden samengesteld. De tocht start in Salzburg en gaat door Salzburgerland en Katinthië. Later wordt de Oostenrijks-Italiaanse grens gepasseerd en gaat die door de provincie Friuli-Venezia-Giulia ("FVG"). De route eindigt aan de Adriatische kust in het havenplaatsje Grado. De Aktiva-variant van de Alpe Adria Radweg doet slechts de tweede helft ervan en is daarom al vanaf de tweede dag op het Italiaanse deel van de Radweg, op zijn Italiaans Ciclovia Alpe Adria genoemd. Bovendien biedt Aktiva Tours nog één extra afsluitend traject naar Triëst.

Lees verder.

Fietsen door Karinthie, de zonnige zijde van de Alpen

07-04-2021

De Drau is een rivier met een lengte van ruim 700 kilometer die ontspringt in Italie en instroomt in de Donau in Hongarije. Deze hotelfietsreis betreft de bijna complete route op het Oostenrijkse deel van de Drau-route. Het startpunt is Sillian in Ost-Tirol op de Oostenrijkse/Italiaanse grens en het eindpunt is de Klopeinersee bij Klagenfurt in het zuidoosten van Karinthie.

Lees verder.

De Tauern Radweg: een van de mooiste fietsroutes door Oostenrijk

07-04-2021

Op de fiets Oostenrijk ontdekken? De Tauern Radweg is een van de allermooiste fietstochten in Europa. Als u van natuur en rust houdt dan is deze fietsroute door Oostenrijk een echte aanrader. Deze fietstocht gaat door schilderachtige landschappen met o.a. de Krimmler Wasserfalle, behorend tot Europa'ss hoogste watervallen.

Lees verder.

Op die fiets langs de mooiste plaatsen langs de Donau

07-04-2021

De Donau is een van de langste rivieren van Europa en strromt door maar liefst zeven verschillende landen. Van het Zwarte Woud in Duitsland vloeit de rivier naar het oosten, en 2.850 kilometer later stroomt de Donau in de Zwarte Zee in. Langs de Donau is de Donauradweg aangelegd, Europa's populairste langeafstands fietsroute. Aan de Donau liggen bezienswaardige steden: Passau, Linz, Wenen, Bratislava, Boedapest en Belgrado.

Lees verder.

Door de boom- en wijngaarden van Alto Adige

07-04-2021

Italië is een tweetalig land. In het noorden ligt de regio Süd-Tirol, tot de Eerste Wereldoorlog behorend tot Oostenrijk, waar Duits gesproken wordt. Alle geografische namen hebben er consequent twee namen, één in het Italiaans en één in het Duits: Bressanone/Brixen, Bolzano/Bozen, Merano/Meran... En ook de grootste rivier die er vanuit de hoge Alpen richting de Po-vlakte stroomt: De Adige oftewel de Etsch. De fietstocht van noord naar zuid langs de Adige wordt ook de Etsch Radweg (Radweg = fietspad) genoemd. Benvenuto, Wilkommen!

Lees verder.

De hoogtepunten van de Bodensee

07-04-2021

De Bodensee is het op twee na grootste meer van Europa en de fietsroute om het meer heen is 273 km lang. Het grootste gedeelte van de fietsroute is gelegen in Zuid-Duitsland, maar er liggen ook delen in Oostenrijk en Zwitserland.

Lees verder.

De mooiste plekken in het Zwarte Woud

07-04-2021

Het Zwarte Woud (Duits: Schwarzwald) is een bekend natuurgebied met bergen, rivieren, watervallen, kloven en nog veel meer. Het ligt in het zuiden van Duitsland, op ongeveer 7 uur rijden van Utrecht. Het is een zeer bosrijk gebied, dat ideaal is om te wandelen of fietsen. Wie denkt alleen maar in het bos te zullen vertoeven tijdens een reis naar het Zwarte Woud heeft het mis. Aan de westkant van het woud liggen wijnvelden. Goede wandelpaden doorkruisen het hele gebied. Het vertrekpunt voor veel toeristen is de Feldberg, met 1493 meter de hoogste berg van het Zwarte Woud. Vanaf hier vertrekken tal van wandelroutes door de natuur en de bossen.

Lees verder.

De vijf mooiste plaatsen langs de Elbe Radweg

07-04-2021

Voor een unieke fietsvakantie in Duitsland is de Elbe Radweg een ideale route. De Elbe, de op één na langste rivier van Duitsland, stroomt grotendeels door het prachtige Duitse landschap. Er zijn tal van mooie steden met charmante historische monumenten op de route.

Lees verder.

De Rhein Radweg; langs de mooiste oevers van Europa's belangrijkste rivier

24-03-2021

De Rijn is niet de langste rivier van Europa, die liggen allemaal in Rusland en andere Oost-Europese landen. De Rijn, of Rhein zoals hij eigenlijk heet, is wel de belangrijkste, en dat al eeuwenlang: economisch, militair en voor de scheepvaart. Een rivier die in de geschiedenis de grens was van wisselende volken en landen: van vroeger de Romeinen met de Germanen, tot in het Europa van nu van Duitsland en Frankrijk.

Lees verder.

Singlereis Lieserpfad

24-03-2021

Er zijn van die riviertjes die wat onbeduidend van omvang zijn en minder bekend, maar toch een verrassend mooi wandeldoel zijn. De Lieser in het zuiden van de Eifel is daar een goed voorbeeld van. Die ontspringt in het hoge deel van het zuiden van de Eifel en stroomt 74 kilometer verder in de Moezel. De wandelroutemarkering is twee jaar geleden opnieuw onder handen genomen en de kwaliteit van die make-over is uitstekend - u hoeft alleen maar op de lichtblauwe letter L te letten...

Lees verder.

de Rennsteig; Wandelen over de oudste langeafstandsroute van Duitsland

16-03-2021

Over de Rennsteig valt het een en ander te vertellen... Over het woord Renn zelf bijvoorbeeld: al in de Middeleeuwen waren er zogenaamde Heer- en Reitwegen waarover men over lange afstand te paard kon rijden, en Rennwege die langeafstandsvoetpaden waren, met stijgingen en dalingen, hoeken en bochten. Historici beweren dat er in het vroegere Duitsland wel 250 andere Rennsteige bestonden! En ook de geschiedenis van de Rennsteig is interessant: het is het oudste route-beschreven langeafstandswandelpad van Duitsland: tussen 1829 en 1832 door de cartograaf Julius von Plaenckner samengesteld. Er werd zelfs een Rennsteigvereniging opgericht die tussen 1897 en 1942 elk jaar met Pinksteren een "Rennsteig-6-daagse" organiseerde! In de naoorlogse tijd zat het tegen want de route kruiste maar liefst zes keer de West-/Oost-Duitse grens, dus de Rennsteig lopen ging een tijdje niet. Na de Duitse eenwording werd in 1990 de Rennsteig nieuw leven ingeblazen.

Lees verder.

Toptour naar Trier

16-05-2022

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Het laatste - en voor Nederlanders "verste" - deel van de 313 kilometer lange tocht gaat door een streek waar het accent nóg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het bos. In vergelijking met de drie eerdere Eifelsteig-reizen zijn de wandelingen iets gemakkelijker. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route. Hier leest u het reisverhaal van onze reisleider Geri Robers. Hij heeft deze reis in mei 2022 begeleid.

Lees verder.

Schwarzwald - Schluchtensteig

15-03-2021

De Schluchtensteig is een relatief onbekende wandeling in Duitsland maar wel een behoorlijk spectaculaire! In het zuiden van het Schwarzwald (in het Nederlands bekend als Zwarte Woud, van de taart en te koekoeksklokken!) stromen een aantal kleinere rivieren door spannende kloven (de zogenaamde Schluchten) van soms wel 100 meter diep. U loopt door een aantal van die Schluchten, vaak met kleinere en grotere watervallen, waardoor en waarboven u wandelt. Het spectaculairst zijn de Wutachschlucht en de Wehraschlucht. De passage bovenlangs het grote bergmeer de Schluchsee brengt door de mooie uitzichten vanaf hoogte extra variatie in de reis.

Lees verder.

de Vennbahn; fietsreis van Aken naar Luxemburg en terug

03-02-2021

In de oude tijd van kolen en staal reed er meer dan 100 jaar lang een goederentrein van Aken naar Luxemburg. Want de regio Aken had genoeg steenkool maar geen ijzer, en Luxemburg had ijzer maar geen kolen. De trein tussen Duitsland en Luxemburg én v.v. voorzag zo duidelijk in een dubbele behoefte! In de jaren zestig van de vorige eeuw sloten de mijnen en verdween steenkool uit beeld. De spoorbaan is later afgebroken en op het tracé werd lang daarna (2014) een fietspad aangelegd, 125 kilometer lang maar liefst. De Vennbahn is nu waarschijnlijk de populairste langeafstandsfietsroute in de directe omgeving van Nederland. De route dankt zijn naam aan de Hoge Venen (namelijk op zijn Duits: Hohes Venn), waar de route op het Belgische deel door en langs-af gaat.

Lees verder.

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
9,3

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!