reis PDF

Camino de Santiago 3 Namen-Givet 4 dagen

singlereis wandelreis | niveau 1 | minibus

Langs de oevers van de Maas van Wallonië naar Frankrijk

 

De pelgrimage - of ook genoemd: pelgrimstocht, bedevaart - dateert al uit de vroege Middeleeuwen. De belangrijkste kerkelijke reisdoelen waren Jeruzalem, Rome en Santiago de Compostela. De tocht naar die laatstgenoemde Spaanse stad, ook de Sint Jakobsroute genoemd, is één van de oudste. Het is ongelooflijk hoe duizend jaar geleden christenen uit alle uithoeken van Europa zoals het Frankische Rijk, de Lage Landen en de Alpen de hachelijke onderneming via de Pyreneeën naar Noord-West Spanje waagden. Het einddoel was Santiago de Compostela in Galicië, bijna aan de Cabo Finisterre - op zijn Latijns de Finis Terrae - het einde van de wereld….

 

Deze reis is bij Aktiva Tours slechts de derde in de lange Santiago-serie dus nog relatief dicht bij de eerdere start in Aachen (Aken). Het Belgische deel van de Camino-route wordt ook wel de Via Mosana genoemd omdat het parcours door de vallei van de Maas van Liege (Luik) via Huy en Namur (Namen) loopt. Vlak voor Givet, dat in een Franse uitstulping naar het noorden piekt, op feitelijk nauwelijks 100 kilometer van Maastricht, passeert de tocht de grens. Steeds door het soms bochtige Maas-dal, waarin ook hier en daar bezienswaardigheden liggen. Iets méér dan bij onze andere Santiago-reizen, is er dus bij deze tocht ook oog voor culturele en historische accenten onderweg.

 

Het verblijf is in een comfortabel hotel in het centrum van Dinant, gelegen op een schilderachtige plek aan de Maas. De inbegrepen avondmaaltijd is gereserveerd in een lokaal restaurant, op loopafstand van het hotel.

 

We bieden de reis aan in de lente en het najaar, voor wandelaars de meest gewilde jaargetijden. Zo worden de koude van de winter en de hoge temperaturen in de zomer gemeden.

 

De - vele - volgende edities van deze Sint Jakobs-reis zullen de traverse van Frankrijk gaan behelzen. Historisch gezien is niet feitelijk vast te stellen hoe de pelgrimstocht exact gelopen heeft maar zeker is dat verderop Rocroi, Reims en natuurlijk Vezelay pleisterplaatsen waren.

 

Preview:

In najaar 2017 en voorjaar 2018 wordt het traject Givet-Rocroi uitgevoerd. Vanaf september op de  website.


 

 

Op dit moment zijn online prijsaanvragen van onze reizen even niet mogelijk.

Morgenvroeg kunt u weer een reis boeken en alle prijsinformatie opvragen over onze reizen.

 

Onze excuses voor het ongemak.

 

Aktiva Tours