De Tauern Radweg: een van de mooiste fietsroutes door Oostenrijk

Op de fiets Oostenrijk ontdekken? De Tauern Radweg is een van de allermooiste fietstochten in Europa. Als u van natuur en rust houdt dan is deze fietsroute door Oostenrijk een echte aanrader. Deze fietstocht gaat door schilderachtige landschappen met o.a. de Krimmler Wasserfalle, behorend tot Europa's hoogste watervallen.

Nationaal Park Hohe Tauern
Het startpunt van deze fietstocht is het stadje Krimml, midden in het Nationaal Park Hohe Tauern. Dit park is het grootste nationale park in Centraal-Europa, o.a. met indrukwekkende watervallen. Er zijn geweldige wandel- en fietsroutes door het park.

Zonnen in Zell am See
Vervolg uw route door het prachtige Oostenrijkse landschap. Het fietspad volgt de rivier de Salzach via charmante dorpjes naar Zell am See, een pittoreske vakantieplaats, in zomer en winter. Het eerste wat opvalt is het kristalheldere water van het meer. Dit prachtige meer is omringd door de schitterende en indrukwekkende bergtoppen.

Salzburg ontdekken op de fiets
Een grote aanrader op de Tauern Radweg is Salzburg, de geboorteplaats van Mozart. De stad heeft vele bezienswaardigheden. Salzburg is een van de meest fietsvriendelijke steden in Oostenrijk. Een perfect netwerk van fietspaden en uitstekende infrastructuur maakt het mogelijk om de stad te verkennen, inclusief de vele groene parken.

Fietsers kunnen genieten van een ontspannen fietstocht langs beide zijden van de rivier de Salzach. De Hellbrunner Allee is een prachtige route, en leidt u naar het paleis Hellbrunn. Dit paleis staat bekend om de beroemde fonteinen.

Passau de ‘drie-rivieren-stad’
Na een laatste fietstocht komt de route uit in Passau. Fietsend langs de rivier de Inn kunt u genieten van het onvergetelijk uitzicht op Passau met zijn kleurrijke barokke bouwwerken. Bezienswaardigheden zijn er de kathedraal van St. Stephan, het kasteel Oberhaus en het klooster Maria Hilf.

Waar in Passau drie grote rivieren samenkomen, zijn er prachtige promenades te bewandelen. Dit deel van de stad, dat voorheen deel uitmaakte van de oude binnenstad, is heel voetganger- en fietservriendelijk. In de zomer zult u veel bezoekers langs de Inn Promenade zien wandelen of op het groene gras zien zitten picknicken.

Onze fietsvakanties over de Tauern Radweg:

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!