Singlereis Lieserpfad

Er zijn van die riviertjes die wat onbeduidend van omvang zijn en minder bekend, maar toch een verrassend mooi wandeldoel zijn. De Lieser in het zuiden van de Eifel is daar een goed voorbeeld van. Die ontspringt in het hoge deel van het zuiden van de Eifel en stroomt 74 kilometer verder in de Moezel. De wandelroutemarkering is twee jaar geleden opnieuw onder handen genomen en de kwaliteit van die make-over is uitstekend - u hoeft alleen maar op de lichtblauwe letter L te letten...

Stelt u zich voor: om 11.00 uur vertrekt u vanaf het station van Eindhoven. Zo’n drie uur later arriveert u bij Abtei Himmerod, waar we gezamenlijk iets drinken. Tegen drieën is de groep op pad voor een wandeling van een paar uur naar Hupperath, en ontvangt u bij aankomst daar uw kamersleutel. Bij de gezamenlijke avondmaaltijd later zult u denken: dit was écht een goed bestede dag! Het is een 4-daagse reis en alle 4 de dagen wordt er gewandeld, met op de aankomst- en vertrekdag uiteraard slechts een korte route.

De Lieser is een smal en wildstromend riviertje en het smalle wandelpad loopt meestal dicht langs het water, vooral in de bovenloop. Omdat de dalen nogal bebost zijn, bieden die wat bescherming tegen regen en zon. Opmerkelijk is dat het er zo stil is, urenlang ziet u soms geen andere wandelaars, behalve de medereizigers natuurlijk.

Bij deze reis wordt naast het Lieserpfad ook 2 dagen gewandeld over het VulkaMaar-Pfad. Wandelen boven en langs de maren, cirkelvormige meren die ontstaan zijn voor vulkanisme, is een lust voor het oog. De afwisseling met bosrijke dalen en open gedeelten met geweldige uitzichten maken het een prachtige wandelroute.

De reis wordt uitgevoerd vanuit Hotel Eifeler Hof in Hupperath vlakbij Wittlich, ten noorden van de Moezel. Dit is het hotel waar Aktiva Tours ook verblijft bij de reis Eifelsteig (etappe Manderscheid-Trier). De reizigers zijn er altijd zó tevreden, vooral over het lekkere eten en de attente bediening. Het echtpaar Frank en Caro Lescher leidt het hotel met enthousiasme en passie.

Kijk hier voor de 4-daagse Singlereis Wandelen Vulkaaneifel & Lieserpfad.

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!