De vijf mooiste plaatsen langs de Elbe Radweg

Voor een unieke fietsvakantie in Duitsland is de Elbe Radweg een ideale route. De Elbe, de op één na langste rivier van Duitsland, stroomt grotendeels door het prachtige Duitse landschap. Er zijn tal van mooie steden met charmante historische monumenten op de route.

Voor wie is de fietsroute geschikt?
De Elbe is een langzaam stromende rivier, mede vanwege de minimale hoogteverschillen. De fietstochten zijn vrij vlak. Het fietspad (Radweg) is in goede staat. De reis is voor reizigers van alle leeftijden geschikt, ook voor jongeren en voor vriendengroepen!

Meißen aan de Elbe
Het eerste wat u ziet wanneer u de stad Meißen nadert, is de Burgberg die boven de Elbe uitsteekt. De oudste delen dateren uit de 10e eeuw. Meißen is beroemd om het porselein van hoge kwaliteit wat daar geproduceerd wordt. Bezoek daarom ook zeker het museum over de eeuwenoude traditie van porseleinproductie in de Meissen Porcelain Manufactory

Fietsen door Dresden
Een tussenstop in Dresden is geweldig, want de historische stad is een van de beste fietssteden van Duitsland. De stad wordt ook "Florence aan de Elbe" genoemd. Beroemd is de prachtige barokke architectuur en musea van wereldklasse.
Hoewel 80 procent van het historische centrum van Dresden werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog, zijn belangrijke bezienswaardigheden herbouwd zoals de Zwinger, de Semperoper en de Frauenkirche, alle in of vlakbij de oude binnenstad.

Magdeburg aan de Elbe
Magdeburg (Maagdenburg) is ook gemakkelijk te bezichtigen op de fiets. De stad is één van de mooiste van Duitsland met de Dom met de dubbele torenspits als belangrijkste attractie.

Klimmen rond het Elbe Zandsteengebergte
Een route in de bovenloop van de Elbe is van Praag nnaar Dresden. U fietst door het Elbesandsteingebirge, met een prachtig natuurfenomeen: de Bastei Brug.

Tip: wijn proeven in Radebeul
Een leuke tussenstop op de Elbe Radweg is Radebeul. Het plaatsje is omgeven door wijngaarden van het noordelijke Saksische wijngebied. Kom vooral wijn proeven in de wijnhuizen of bezoek het prachtige Wackerbarth ‘kasteel’.

Kijk hier voor alle fietsvakanties langs de Elbe!

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!