Op die fiets langs de mooiste plaatsen langs de Donau

De Donau is een van de langste rivieren van Europa en strromt door maar liefst zeven verschillende landen. Van het Zwarte Woud in Duitsland vloeit de rivier naar het oosten, en 2.850 kilometer later stroomt de Donau in de Zwarte Zee in. Langs de Donau is de Donauradweg aangelegd, Europa's populairste langeafstands fietsroute. Aan de Donau liggen bezienswaardige steden: Passau, Linz, Wenen, Bratislava, Boedapest en Belgrado.

Passau
Bij de grens met Oostenrijk ligt de Duitse 3-rivierenstad Passau. Bij de ‘Dreiflüssestadt’ vloeien de Donau, de Inn en de Ilz samen, elk met een afzonderlijke kleur water, te zien vanaf de bergen rondom de stad, of er langs fietsend over de ‘Innpromenade’. In de stad liggen parken die bij mooi weer ideaal zijn om te picknicken.

Linz
Het kasteel van Linz is de thuisbasis van het mooie Schlossmuseum, waarin fraaie collecties oude kunst getoond worden en daarnaast voorwerpen uit de prehisotie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. In de moderne zuidvleugel vindt u een permanente tentoonstelling over natuur en technologie.

Belgrado aan de Donau 
De locatie van Belgrado is zeer uniek aan de Donau. Direct bij de samenvloeiing van de rivieren de Sava en de Donau biedt de stad veel groen, en leuke cafe’s en restaurants. Stap even van de fiets en geniet van een heerlijke wandeling met een drankje. Tussen de heuvels waar de rivieren samenkomen, staat het fort van Belgrado. Het gebouw is de trots van Servië en staat bekend om talloze legendes en verhalen.

Ontdek de schoonheid van Wenen 
Wenen is een van Europa’s meest intrigerende culturele hoofdsteden en bevat ontelbare bezienswaardigheden. Vele zijn op de fiets te bekijken. De stad heeft veel te bieden voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Het centrum is vanaf de Donauradweg gemakkelijk met de fiets gemakkelijk te bereiken. 

Fietsen door fantastisch Boedapest 
De rivier de Donau stroomt dwars door Boedapest en verdeelt de stad in twee delen - Buda en Pest. Omdat ds de stad op de grens van West- en Oost-Europaligt, heeft Boedapest een lange geschiedenis. Boedapest heeft vele fascinerende bezienswaardigheden: kerken, zoals St. Stephens en Matthias, de kabelbrug over de Donau en fraaie parken. Boedapest is een van de meest fantastische steden van Europa.

Bekijk hier alle fietsreizen langs de Donau!

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
9,3

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!