Camino de Santiago 4 Givet-Rocroi 4 dagen

4 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 380,00
Reis PDF boek nu

Kriskras door de Belgisch-Franse grensstreek

De pelgrimage - of ook genoemd: pelgrimstocht, bedevaart - dateert al uit de vroege Middeleeuwen. De belangrijkste kerkelijke reisdoelen waren Jeruzalem, Rome en Santiago de Compostella. De tocht naar die laatstgenoemde Spaanse stad, ook de Sint Jacobsroute genoemd, is ťťn van de oudste. Het is ongelooflijk hoe duizend jaar geleden christenen uit alle uithoeken van Europa zoals het Frankische Rijk, de Lage Landen en de Alpen de hachelijke onderneming via de PyreneeŽn naar Noord-West Spanje waagden. Het einddoel was Santiago de Compostella in GaliciŽ, bijna aan de Cabo Finisterre - op zijn Latijns de Finis Terrae - het einde van de wereldÖ.

Deze reis is bij Aktiva Tours slechts de vierde in de lange Santiago-serie dus nog relatief dicht bij de eerdere start in Aachen (Aken). Het deel van de Camino-route tot en met de Belgische/Franse grens wordt ook wel de Via Mosana of de Via Monastica genoemd. Omdat het parcours loopt door de vallei van de Maas, met de Latijnse naam Mosana, van LiŤge (Luik) via Huy en Namur (Namen), en omdat er verschillende kloosters op de route liggen. Tussen de historische Franse stadjes Givet en Rocroi gaat de route een paar keer kriskras de grens BelgiŽ-Frankrijk over. De wandeltocht in het rustige en hier en daar zelfs verlaten grensgebied is heuvelachtig en bosrijk.

Het verblijf is in een comfortabel hotel in het centrum van Dinant, gelegen op een schilderachtige plek aan de Maas. De inbegrepen avondmaaltijd is gereserveerd in een lokaal restaurant in de binnenstad: ďA la Ville de BrugesĒ, op een ruime 10 minuten gezamenlijk lopen van het hotel.

We bieden de reis aan in de lente en het najaar, voor wandelaars de meest gewilde jaargetijden. Zo worden de koude van de winter en de hoge temperaturen in de zomer gemeden.

De - vele - volgende edities van deze Sint Jakobs-reis zullen de traverse van Frankrijk gaan behelzen. Historisch gezien is niet feitelijk vast te stellen hoe de pelgrimstocht exact gelopen heeft maar zeker is dat verderop Reims, Vezelay en Saint Jean Pied de port pleisterplaatsen waren.

Preview:

In het voorjaar 2019 wordt het traject Rocroi-Rethel uitgevoerd.

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Givet (ca. 220 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 8,5 km/2,5 uur) van Givet (F) naar Hierges (F) bijna op de belgisch/franse grens, een van de mooiste dorpen uit de omgeving, gedomineerd door de Johannes de Doperkerk en het Chateau de Hierges.
dag 2
Wandeling (ca. 19,5 km/6 uur) van Hierges naar Olloy sur Viroin (B) via Treignes (B) een dorp met 650 inwoners en drie (!) kleine musea (archeologie, spoorwegen, landbouw) en Vierves sur Viroin (B) met de Saint Rufin en Saint ValŤre kerken en het villa-achtige Chateau des Comptes de Hamal, route deels door het dal van het riviertje de Viroin.
dag 3
Wandeling (ca. 18,5 km/5,5 uur) van Olloy sur Viroin naar het grensdorp Moulin-Manteau (B) door het ForÍt des Nismes en het Franche ForÍt, in het begin tot Oignies en Thiťrache (B) een regelmatige stijging naar 200 m. hoger, daarna relatief vlak over het plateau.


dag 4
Wandeling (ca. 7 km/2 uur) van Moulin-Manteau naar Rocroi (F), een prachtig vestingstadje met wallen en verdedigingswerken en een symmetrisch stratenpatroon. Rocroi-Eindhoven Station NS (ca. 260 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

details

route: heuvels (max. tussen ca. 100 en 350 meter) afgewisseld met dalen van kleinere riviertjes. Per wandeldag wordt ca. 18-20 km (de eerste en de laatste dag ca. 8 km) afgelegd.

ligging: in het centrum van de levendige provincieplaats Dinant, direct aan de oever van de Maas, dicht bij de citadel.

faciliteiten: modern hotel met receptie, bar, ontbijtruimte.

kamers: met badkamer met (bad en/of) douche en toilet, kamers hebben gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers. Gratis wifi.

maaltijden: maaltijden (ontbijt en avondmaaltijd) inbegrepen. De avondmaaltijd wordt genuttigd in Restaurant "A la Ville de Bruges" op korte loopafstand van Hotel Ibis. Een hapje en een drankje voor overdag onderweg worden meestal tijdens de wandelingen gekocht in een cafť of winkel op de wandelroute.†

kaart: >klik hier<

groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.†

Hotel Ibis Dinant

ligging: in het centrum van de levendige provincieplaats Dinant, direct aan de oever van de Maas, dicht bij de citadel.

faciliteiten: modern hotel met receptie, bar, ontbijtruimte, mooi buitenterras.

kamers: met badkamer met (bad en/of) douche en toilet, kamers hebben gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers. Gratis wifi.

maaltijden: maaltijden (ontbijt en avondmaaltijd) inbegrepen. De avondmaaltijd (3-gangen) wordt genuttigd in Restaurant "A la Ville de Bruges" op korte loopafstand van Hotel Ibis. Een hapje en een drankje voor overdag onderweg worden meestal tijdens de wandelingen gekocht in een cafť of winkel op de wandelroute.†

inclusief

* Eindhoven Station NS-Givet en Rocroi-Eindhoven Station NS per minibus

* verblijf in 1- of 2-persoonskamer met (bad en) douche/toilet op basis van halfpension (= ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen)

* Aktiva-reisleider

* transfers per minibus

* Nederlandse route-uitleg

exclusief

* toeslag 1-persoonskamer Ä 95,-

* hapje en drankje onderweg

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top