Fietsvakantie Vlaanderen 6 dagen per trein

6 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 428,00
Reis PDF boek nu

Fietsreis door het Brugse ommeland en de weidse polders


Van oost naar west, van noord naar zuid: "In Vlaanderen geraakt ge overal in een ommezien", zoals de Vlamingen zelf zeggen. Zo kunt u zien hoe het landschap verandert, hoe elke streek zijn eigen karakter toont: weidse polders, karakteristieke boerenhoeves en imposante kerken, kastelen en abdijen.

Brugge, het VenetiŽ van het Noorden, barst van de bezienswaardigheden en kunstwerken en is gemakkelijk te voet te verkennen. Maar u kunt al het fraais ook vanuit een bootje over de reien (kanalen) aan u voorbij laten komen. Ontdek daarnaast ook de kleinere historische stadjes zoals Ieper, Poperinge en Diksmuide.
De fietsreis start in Roeselare in de Leiestreek, en voert u door de gezellige Westhoek om daarna via het Brugse Ommeland de Vlaamse kust aan te doen. Vanuit Brugge kunt u een fietstocht maken naar Oostende of Knokke. Oostende werd, dankzij koning Leopold II, een stad met koninklijke allure.†U vindt er prachtige parken, deftige winkelstraten en een statige boulevard. Knokke met zijn vele galeries heeft iets mondains en u kunt er uitgebreid winkelen of neerstrijken op ťťn van de vele terrassen. Iets verderop ligt het natuurgebied "Het Zwin", het belangrijkste slikken- en schorrengebied van BelgiŽ waar de eetbare zeekraal groeit en ooievaars broeden. Aan het begin van de fietsreis kunt u in Roeselare een bezoek brengen aan het wielermuseum van Freddy Maertens, tweevoudig wereldkampioen wielrennen. Hij is natuurlijk de aangewezen persoon om uitleg te geven over de ins en outs van het fietsen!
Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer.
vlaanderen

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Roeselare, per trein.
dag 2
Roeselare-Ieper (ca. 40 km/3,5 uur). Via het Tyne Cot Cemetery, de indrukwekkende Britse oorlogsbegraafplaats, door het vlakke land naar het Middeleeuwse stadje Ieper met haar prachtige grote markt met het stadhuis en Belfort. Gelegenheid voor bezoek aan het "In Flanders Fiels Museum".
dag 3
Ieper-Diksmuide (ca. 58 km/5 uur). Via de torens van het middeleeuwse stadje Poperinge naar de abdij Sint Sixtus waar u trappistenbier kunt proeven. Verder langs de oevers van de IJzer naar Diksmuide met de herkenbare IJzertoren.
dag 4
Diksmuide-Brugge (ca. 57 km/5 uur). Door akkers en weiden naar Brugge, het VenetiŽ van het Noorden, een middeleeuws openluchtmuseum met kanalen en bruggetjes.
dag 5
Brugge, fietstocht (ca. 59 km/5 uur) naar de Noordzeekust via het authentieke Lissewege naar Oostende met het Belfort en de haven van Zeebrugge of fietstocht (ca. 56 km/5 uur) via het schildersdorpje Damme langs de Noordzeekust naar Knokke en ĎHet Zwiní.
dag 6
Brugge-Roeselare (ca. 56 km/4,5 uur). Route door het binnenland langs de kastelen van díAertrijcke en Wijnendaele naar Roeselare. Roeselare-elk Nederlands of Belgisch station per trein.

details

route: de vlakke route voert over geasfalteerde fietspaden en rustige weggetjes en is voor het grootste deel gemarkeerd. Per fietsdag wordt ca. 40-59 km afgelegd.

minimum aantal reizigers:†1

aankomst: elke zaterdag (behalve 8†augustus, in plaats hiervan zondag 9†augustus)†van 25†april t/m 19†september.

accommodatie: 3- en 4-sterren hotels.†Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Kijk hier voor de hotellijst (onder voorbehoud van wijzigingen).

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 088-633 20 60 of per mail†info@aktivatours.nl.

Verlenging† 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
Roeselare Ä 50,- Ä 30,-
* De genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:†
* elk Nederlands of Belgisch station-Roeselare v.v.
* 5 overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels (2- persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* gebruik sauna Roeselare en Brugge
* museumkortingskaart Brugge
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving

exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag halfpension Ä 130,-
* toeslag 1-persoonskamer Ä 170,-
* huurfiets met†21 versnellingen Ä 55,-
* huurfiets e-bike Ä 115,-
* toeristenbelasting
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

kinderkorting:†t/m 2 jaar gratis, 3 t/m†6 jaar 50%,†7 t/m 11 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).

Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top