Fietsvakantie Bierland Vlaanderen 6 dagen

6 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 349,00
Reis PDF boek nu

Fietsvakantie langs Belgische brouwerijen


Wanneer u België hoort, dan zult u wellicht in de eerste plaats denken aan goed en uitgebreid tafelen maar ook aan… bier! In België zijn er wel 400 soorten bier, een enorm aanbod voor zo’n klein landje. Geniet bij deze fietsreis van een gezellig stuk Vlaanderen maar ook van de streekbieren die u kunt proeven in de talrijke cafés onderweg.

Pallieterstad Lier
Uw reis start in de bourgondische provinciestad Mechelen. Van daaruit gaat de tocht langs de kronkelende Nete via de zogenoemde pallieterstad Lier naar Antwerpen. Een pallieter is een fictief figuur uit het gelijknamige boek van de Lierse schrijver Felix Timmermans: een levensgenieter, één die "de dag plukt". En genieten van het leven kan nog altijd in Lier door te proeven van het lokale bier zoals "De strooien hoed" of te smullen van een lekker Liers vlaaike.

Koekenstad Antwerpen
Vanuit de ‘koekenstad’ Antwerpen - een bijnaam door de wel 20 koekfabrieken in de vorige eeuw, o.a. van De Beukelaer - maakt u een leuke tocht rondom de stad. Bezoek ook zeker brouwerij ‘De Koninck’ en geniet van de "degustatie" (inbegrepen!). Het Antwerpse is de thuisstad van de Vlaamse barokschilder Rubens. Het 16e eeuwse stadhuis aan de Grote Markt is misschien wel het mooiste van heel België. Bezoekwaardig is de monumentale Onze- Lieve-Vrouwekathedraal. Kortom, Antwerpen is een veelzijdige stad die lééft!

Abdijbier van Westmalle of andere geestrijke drankjes
Vervolgens fietst u naar de abdij van Westmalle waar u het befaamde abdijbier kunt proeven, een streling voor de tong! Of natuurlijk andere geestrijke dranken dan wel warme deugddoeners... Na het gezellige verblijf in Antwerpen fietst u via brouwerij Bosteels, bekend van de bieren ‘Kwak’ en Malheur’ naar Bornem aan de Schelde. De laatste tocht brengt u tenslotte terug in Mechelen. Ook deze fietsdag is nog vol bierplezier: u fietst langs de brouwerij Palm en het bezoekerscentrum van de vermaarde brouwerij Duvel! Een leuke afsluiter van deze ontdekkingsreis door de wereld van het Belgische bier...

 Vlaanderen

 

 

van dag tot dag

dag 1
Antwerpen, aankomst per eigen vervoer (Utrecht-Antwerpen ca. 150 km.).
dag 2
Rondrit Antwerpen (ca. 30 km/3 uur) met de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het historische centrum van de stad. Bezoek zeker de brouwerij ‘De Koninck’ en geniet van de degustatie (inbegrepen in de prijs!). Antwerpen is Europa’s op één-na-grootste havenstad en tevens de thuisstad van de Vlaamse barokschilder Rubens, modehuizen en vele juweliers. Ontzettend veelzijdig dus! In het historische stadscentrum, dat stamt uit de 16e en 17e eeuw, zijn naast vele winkels en restaurants ook meerdere musea en liefst 1.000 monumenten te vinden.
dag 3
Rondrit naar het klooster van Westmalle (ca. 62 km/6 uur totaal heen en terug). Hoog tijd om het trappistenbier te gaan ontdekken! Mooie route door het prachtige Kempense landschap naar de abdij van Westmalle. Hier leven al sinds 1794 monniken, de eerste monniken waren gevlucht uit Frankrijk voor het geweld tegen religieuzen in die tijd. De bisschop van Antwerpen schonk hen een boerderij zodat ze voldoende middelen hadden om te overleven. Rond 1850 werd begonnen met het brouwen van het vandaag zo gekende en geliefde maar vooral héél lekkere trappistenbier van Westmalle. De abdij zelf kan niet bezocht worden, maar in een cafeetje vlak bij de abdij kan men het bier én de ambachtelijke abdijkaas proeven.
dag 4
Antwerpen-Bornem (ca. 55 km/5 uur) via de brouwerij Bosteels. Vandaag wordt het een dagje heerlijk fietsen langs de beroemde Schelde, richting Bornem door de ‘Hobokense Polder’. Geniet van de stilte van dit stukje natuur, zo ongelooflijk dicht bij een stadscentrum! Onderweg naar Bornem komen we voorbij de abdij van Hemiksem en de befaamde brouwerij Bosteels, waar de ‘Karmeliet’, de ‘Kwak’ en de ‘Malheur’ gebrouwen wordt. Overnachting in Bornem, hotel Secundo (of gelijkwaardig)
dag 5
Bornem-Mechelen (ca. 46 km/4 uur) via de brouwerij Palm. Dit betekent echter niet dat het bierplezier al afgelopen is! Tijdens uw tocht door het typische Vlaamse vlakke land fietst u langs de brouwerij ‘Palm’ in Steenhuffel en de wereldberoemde brouwerij ‘Duvel’ in Puurs. Wie meer wil weten over de brouwtechnieken en over de perfecte manier om een Duvel in te schenken, is hier aan het juiste adres! U leert er alles over in het bezoekerscentrum van de brouwerij. Aansluitend verlenging (in NH Hotel Mechelen of gelijkwaardig) of terugreis per eigen vervoer.
dag 6
Mechelen-Antwerpen (ca. 53 km/4 uur). Fietsend langs de oevers van het kronkelende riviertje ‘Nete’ naar Lier, bekend als de ‘Pallieterstad’. Pallieter is een personage uit de legendarische Vlaamse roman ‘Pallieter’ van Felix Timmermans. Deze auteur was geboren en getogen in Lier. Pallieter wist als geen ander te genieten van het leven, en dat is dan ook exact wat u in Lier gaan doen! Neem plaats in een lokaal cafeetje en proef de lokale bieren ‘Liers Vlaaike’ of ‘Strooien Hoed’! U kunt in dit mooie stadje ook genieten van enkele bijzondere bezienswaardigheden, zoals het Begijnhof en de alom bekende Zimmertoren. Na een bezoek aan Lier fietst u verder naar de ‘koekenstad’: Antwerpen!

details

route: de vlakke route voert over geasfalteerde fietspaden en rustige weggetjes en is voor het grootste deel gemarkeerd. Per fietsdag wordt ca. 30 tot 62 km afgelegd. 

minimum aantal reizigers: 1

aankomst: elke zondag, maandag en dinsdag van 26 april t/m 07 juli en van 02 augustus t/m 13 september. Zondag 12, 19 en 26 juli met start in Mechelen en dinsdag 14, 21, 27 en 27 juli start in Antwerpen.

accommodatie: 3- en 4-sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension (diner in Mechelen en Bornem). Kijk hier voor de hotellijst (onder voorbehoud van wijzigingen).

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 088-633 20 60 of per mail info@aktivatours.nl.
 

Verlenging 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
Antwerpen (juli en augustus) € 55,- € 45,-
Antwerpen (overige data) € 65,- € 45,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief
* 5 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* gratis bij het hotel naargelang beschikbaarheid

exclusief 
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 50,- (2 x diner, niet mogelijk in Antwerpen).
* toeslag 1- persoonskamer € 199,-
* huurfiets met 7 versnellingen € 55,-
* huurfiets E-bike € 120,-
* toeristenbelasting
* parkeerkosten bij het hotel in parkeergarage
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

kinderkorting: t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 6 jaar 50%, 7 t/m 11 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).

Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen

 

 

 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top