Fietsvakantie Belgische Noordzeekust 6 dagen

6 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 335,00
Reis PDF boek nu

Langs het strand en door de polders van België


Deze zesdaagse fietsreis staat in het teken van cultuur en ontspanning. U maakt kennis met het historische Brugge, de bekendste badplaatsen langs de Noordzeekust zoals De Haan en de mooiste polderdorpen.

De historische binnenstad van Brugge
Brugge is niet alleen bekend van zijn kunstschatten en historische gebouwen en grachten, maar ook van chocolade, streekbieren en gastronomische hoogstandjes. De historische binnenstad kunt u gemakkelijk met de fiets verkennen en is ook een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes. Neem bijvoorbeeld de rit van Brugge naar Oostende, die loopt door het vlakke land, van het ene naar het andere schilderachtige polderdorp.

De kust is dichtbij want met de fiets bent u zo in De Haan, ook Le Coq genoemd, door velen gezien als de mooiste badplaats van de Belgische Noordzeekust. U fietst over een vlak fietspad langs mooie Belle Epoque huizen en langs de dijk die een prachtig uitzicht biedt over het strand en de zee. Vervolgens fietst u verder naar Oostende, de Koningin der Badsteden genaamd. De overnachtingplaats in Oostende is een meer dan waardige afsluiter van een onvergetelijke fietsdag: het luxueuze Thermae Palace Hotel gebouwd in Art Deco stijl. De derde dag fietst u richting binnenland, naar Gistel met het gerenoveerde Sint-Godelievemuseum op het domein van de abdij Ten Putte en naar het Kasteel van Wijnendaele. De vierde dag gaat u naar het natuurgebied Ysermonde, naar Nieuwpoort bekend om zijn goede visrestaurants en naar Veurne, de hoppestad met de Sint-Niklaastoren en het Bakkerijmuseum. Van Oostende naar Brugge fietst u alweer door een mooie bosrijke omgeving tot bij het Museum Constant Permeke in Jabbeke en het observatorium van het natuurgebied Beisbroek.
Noordzeekust

 

van dag tot dag

dag 1
Brugge, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Brugge ca. 235 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij hotel Velotel Brugge (of gelijkwaardig).
dag 2
Brugge-Oostende (ca. 43 km/4 uur). Door een vlak landschap langs schilderachtige dorpjes zoals Lissewege met zijn typische stompe kerktoren naar het gezellige Oostende. Overnachting in Ostend Hotel (of gelijkwaardig)
dag 3
Rondrit (ca. 63 km/5 uur) van Oostende naar Nieuwpoort bekend van de Slag bij Nieuwpoort (1600). Via natuurgebied Ysermonde en verder naar Veurne in de zogenoemde Westhoek met de Sint-Walburgkerk met een groot orgel, de Vleeshalle en de Belfort.
dag 4
Rondrit (ca. 66 km/5 uur) van Oostende naar Torhout met de markante Sint-Pietersbandenkerk, via Gistel met het Sint-Godelievemuseum en het kasteel van Wijnendaele.
dag 5
Oostende-Brugge (ca. 47 km/4,5 uur). Door een bosrijke omgeving naar Jabbeke en verder naar de sterrenwacht van het natuurgebied Beisbroek.
dag 6
Terugreis per eigen vervoer.

details

route:†de vlakke route voert over geasfalteerde fietspaden en rustige weggetjes. Per fietsdag wordt 43 tot 66 km afgelegd.

minimum aantal reizigers:†1

aankomst: elke zondag van 26†april t/m 20†september

accommodatie: 3- en 4-sterren hotels. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Kijk†hier†voor de hotellijst (onder voorbehoud van wijzigingen).

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr: 088-633 20 60 of per mail info@aktivatours.nl.

Verlenging 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer toeslag halfpension
Brugge Ä 50,- Ä 35,- Ä 25,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief
* 5 overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gebruik sauna
* museumkortingskaart Brugge
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gratis parkeerplaats bij het hotel in Brugge

exclusief
* overige maaltijden
* toeslag halfpension Ä 145,- (in Oostende incl. water, fris, wijn en bier)
* toeslag 1-persoonskamer Ä 125,-
* huurfiets met†21 versnellingen Ä 45,-
* E-bike Ä 100,-
* toeristenbelasting Brugge en Oostende
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

kinderkorting: t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 6 jaar 50%, 7 t/m 11 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).

Kijk†hier†voor algemene reisinformatie over de individuele reizen

overige kenmerken

kinderkorting
3 bed room
boek nu
To Top