Fietsvakantie Kempisch Grensland 4 dagen

4 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 219,00
Reis PDF boek nu

Aan de Brabantse en Vlaamse zijde van de zuidgrens

De landstreek de Kempen, met vroeger de Latijnse naam Campina, ligt aan beide zijden van de grens Nederland-BelgiŽ. Het Vlaamse provinciestadje Retie ligt juist 10 kilometer over onze zuidgrens, op nauwelijks 35 kilometer afstand van Eindhoven. De locatie is een ideale uitvalsbasis voor een aantal leuke fietsdagen in dit rustige deel van BelgiŽ. De omgeving is er uitgesproken landelijk en akkerbouw en veeteelt wordt er afgewisseld met loofbos.

Het arrangement leent zich uitstekend voor een tweetal langere dagtrajecten op dag 2 en 3, in dit geval de zogenaamde Prinsenroute in een wijde boog rondom Kasterlee en langs de Tielenheide en de volgende dag naar de bossen bij Ravels en Arendonk. Op de aankomst- en vertrekdag kunt u een korte route naar de Abdij van Postel of naar de Molse Meren maken. En zou het tegenzitten met de weersomstandigheden, dan bent u met de auto in eem mum van tijd in Turnhout, Antwerpen of Eindhoven.

Dit deel van BelgiŽ wordt letterlijk doorkliefd met kanalen met namen als ďKanaal Kwaadmechelen-DesselĒ en ďKanaal van Dessel naar Schoten over TurnhoutĒ. Er zijn zelfs kruispunten van kanalen! Langs de oevers ervan liggen, tussen de verschillende fietsknooppunten in, vrijliggende geasfalteerde fietspaden, overschaduwd door de hoge bomen erlangs. Dat is pas prettig fietsen!

Qua route bij deze reis kan veel en moet niets. U heeft dagelijks de vrije keuze een fietsroute van knooppunt naar knooppunt te kiezen, die onderweg eenvoudig te verkorten of te verlengen is. Het netwerk van fietsknooppunten leidt u dagelijks in een grote ronde vanaf het beginpunt en weer terug met bijna onuitputtelijke routevariaties.

van dag tot dag

dag 1
Retie, aankomst per eigen vervoer. Inchecken in het hotel is mogelijk vanaf 12.00 uur. Een inleidende fietstocht (ca. 35 km/2,5 uur) is mogelijk in de bosrijke omgeving, bijvoorbeeld naar Kasteel de Broqueville, de Abdij van Postel, de uitspanning de Kaasboerin op de grens Nederland/BelgiŽ en terug langs het Kanaal Dessel-Schoten en de recreatieplas Berkenstrand.
dag 2
Retie, dagtocht over de Prinsenroute (ca. 44 km/4 uur, verkorting of verlenging mogelijk). Medio 19e eeuw kocht de Belgische koninklijke familie 4500 ha grond in Retie. Honderden straatarme Kempense boeren konden er aan het werk. Koningen en prinsen kwamen er graag wandelen. De Prinsenroute doorkruist dit voormalige koninklijke domein. De Provincie Antwerpen is de trotse eigenaar van het tegenwoordige Prinsenpark (190 ha). Het park ligt er in elk seizoen betoverend bij. Andere blikvangers op dit ďkoninklijkeĒ traject: de Priorij van Corsendonk, eeuwenoude molens en fraaie stukjes natuur als de Kempense Heuvelrug, Tikkebroeken en Hoge Rielen. Route: Retie-Geel-Kasterlee-Tielenheide-Oud Turnhout-Retie.
dag 3
Retie, dagtocht (ca. 40 km/3,5 uur) naar de bosgebieden in de grensstreek met Nederland: bij Ravels Landschap de Liereman en Gewestbos Ravels en bij Arendonk de Hoge Vijvers en de Lokkerse Dammen. Route via Oud-Turnhout.
dag 4
Uitchecken uit het hotel voor 11.00 uur. Een korte tocht (ca. 25 km/2 uur) is mogelijk naar de Molse Meren (Blauwe Kei, Zilvermeer en Oude Zandput) via het kanalenkruispunt met een uitzichttoren. Vertrek.

details

route: uitsluitend vlak, veelal over vrijliggende fietspaden. Per dag wordt resp. ca. 35, 44, 40 en 25 km afgelegd.

minimum aantal reizigers: 1

aankomst: dagelijks van 1 mei t/m 31 oktober

accommodatie:
Hotel Corsendonk De Linde***
liggin: het goede en gezellige 3-sterrenhotel ligt†aan de rand van het plaatsje Retie, in een rustige parkachtige omgeving op ca. 10 km van Turnhout.
faciliteiten:†het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant en gratis wifi.†
kamers: alle 56†kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet, tv en†gratis wifi.
maaltijden: u verblijft op basis van halfpension (ontbijt en diner). Het ontbijt en diner zijn in buffetvorm. Tijdens het diner zijn†huiswijn, bier (pils), fris, koffie, thee en water inclusief (onbeperkt).

inclusief:
* 3 nachten verblijf in 2-persoonskamer met douche/toilet op basis van halfpension (inclusief onbeperkt en gratis drankjes bij het avondeten)
* gedetailleerde fietskaart, routesuggesties, toeristische informatie

exclusief:†
* toeslag 1-persoonskamer Ä 57,-
* verlenging per nacht Ä 73,- (toeslag 1- persoonskamer Ä 19,-)
* lokale belasting Ä 1,50 per persoon per nacht (af te rekenen bij het uitchecken) †
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, kosten (af te rekenen bij het uitchecken) Ä 10,- voor het verblijf (dus voor 3 nachten samen). Bij boeking doorgeven indien een hond meegenomen wordt.

Kijk†hier†voor algemene reisinformatie over de individuele reizen

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top