Fietsvakantie Belgisch Limburg standplaats 4 dagen

4 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
standplaatsreizen
nieuwe reizen
vanaf € 225,00
 • fietsen door de bomen
 • Nationaal park Hoge Kempen
 • fietsen door de bomen
 • knooppunten
 • fietsparadijs Limburg
 • fietsen door het water in Bokrijk
 • Bokrijk
 • C-Mine in Genk
 • M-Hotel Genk
 • M-Hotel Genk
 • Fietsreis langs het water, door de bomen, over de heide: een spectaculaire fietsbelevenis!


  Het fietstoerisme in BelgiŽ lijkt te zijn uitgevonden in hun provincie Limburg. Daar zijn voor het eerst de knooppunten bedacht, nu in ons deel van Europa wijd en zijd gebruikelijk. De grote voordelen ervan zijn bekend: u kunt zelf uw fietsroute en - afstand bepalen en die tussentijds wijzigen zo veel als u wilt. Daar komt bij dat de routes tussen de knooppunten merendeels over vrij liggende fietspaden gaan, dus zonder geluid of andere hinder van gemotoriseerd verkeer. U ontvangt van ons bij de reisbescheiden een routesuggestie/-uitleg en ook een knooppuntenkaart.

  Genk is een provinciestad in het zuiden van Belgisch Limburg, 65 kilometer zuidelijk van Eindhoven en 32 kilometer westelijk van Sittard, aan de westflank van het Nationaal Park Hoge Kempen. Die naam suggereert flink reliŽf† maar dat is niet zo: op het hoogste punt, daar waar de Dommel ontspringt, is de hoogte boven zeeniveau maar 39 meter! De streek is vrij bosrijk, zowel in de het natuurpark zťlf als in de omgeving van Openluchtmuseum Bokrijk en Hechtel-Eksel. Over groen gesproken: het luxe M-Hotel ligt aan de rand van het het centrum van Genk en grenst ook aan het uitgestrekte Molenpark met de Molenvijver, waar het fraai op uit kijkt.

  Deze fietsreis is spectaculair, hoewel niet heftig. Toerisme Limburg, de provinciale dienst die de (fiets-)recreatie behartigt, heeft drie (een vierde is in planning/aanbouw) unieke projecten gerealiseerd. Ten eerste: fietsen door het water in Bokrijk. Een unieke fietsbeleving waarbij u meer dan 200 meter lang door een gote vijver fietst. Door het water op ooghoogte is de ervaring onwerkelijk. Ten tweede: fietsen door de bomen in Bosland bij Hechtel-Eksel. Hier raakt u met de fiets letterlijk in hogere sferen, u fietst via een dubbele cirkel tot 10 meter hoogte tussen de boomtakken. U ziet, voelt en ruikt de natuurpracht. En ten slotte: fietsen door de heide in Maasmechelen. Dat gaat over een gloednieuwe ďfietssteigerĒ van wel driehonderd meter lang die twee zijdes (noord en zuid) van het Nationaal Park Hoge Kempen met elkaar verbindt. De fotoís op deze websitepagina spreken al voor zich, maar het gevoel laat zich alleen beleven door het te důen.  Deze reis combineert een comfortabel hotelverblijf op een mooie locatie met fijne fietsroutes van knooppunt naar knooppunt, met elke dag als doel een unieke attractie (vrij toegankelijk) om naar uit te kijken.

 • van dag tot dag

  dag 1
  Genk, aankomst per eigen vervoer. Inchecken is mogelijk vanaf 15.00 uur. Wanneer u eerder wilt komen wordt de bagage voor u opgeslagen. Fietstocht (totaal ca. 40 km/2,5 uur) ďFietsen door het waterĒ in Bokrijk. Gelegenheid voor een bezoek aan het Openluchtmuseum Bokrijk en het Kasteel Bokrijk. Route via Natuurreservaat ít Wilk en natuurgebied Maten.

  dag 2
  Fietstocht (totaal ca. 55 km/4 uur) ďFietsen door de bomenĒ in Bosland bij Hechtel-Eksel. Route via natuurgebied Kelchterhoef en De Plas.
  dag 3
  Fietstocht (totaal ca. 40 km/2,5 uur) ďFietsen door de heideĒ in Maasmechelen. Route door het Nationaal Park Hoge Kempen en het plaatsje Zutendaal.
  dag 4
  Uitchecken is mogelijk tot 12.00 uur. Gelegenheid voor een bezoek aan de ďC-MineĒ aan de noordkant van Genk, een gerestaureerde steenkoolmijn inclusief schacht met een permanente expositie over de mijnbouw in de 19e en 20e eeuw.
 • details

  route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 40-55 km afgelegd, deels naar eigen keuze afhankelijk van geselecteerde fietsknooppunten.

  minimum aantal reizigers: 1.

  aankomst: dagelijks van 1 mei t/m 31 oktober.

  accommodatie:
  Genk: M-Hotel (Different Hotels groep)
  ligging: uitstekend, heel mooi ingericht hotel aan de centrumrand van Genk, direct naast het uitgestrekte Molenpark en de Molenvijver waarover een prachtig uitzicht. 
  faciliteiten: het hotel beschikt over een gezellige brasserie waar u goed kunt eten.
  kamers: alle 83 kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet, tv, gratis wifi.
  maaltijden: de verzorging is op basis van logies/ontbijt

  inclusief:
  * 3 nachten verblijf in M-Hotel Genk logies/ontbijt
  * setje route-uitleg, gedetailleerde fietsknooppuntenkaart en toeristische informatie

  exclusief:
  * toeslag 1-persoonskamer € 140,-
  * bijdrage Calamiteitenfonds
  * reis- en annuleringsverzekering
  * reserveringskosten

  Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen
   

  overige kenmerken

 • reviews

 • data en prijzen

boek nu
To Top