Bierland Vlaanderen 6 dagen

6 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 349,00
Reis PDF boek nu

 Langs Belgische brouwerijen

 

Wanneer u België hoort, dan zult u wellicht in de eerste plaats denken aan goed en uitgebreid tafelen maar ook aan… bier! In België zijn er wel 400 soorten bier, een enorm aanbod voor zo’n klein landje. Geniet bij deze fietsreis van een gezellig stuk Vlaanderen maar ook van de streekbieren die u kunt proeven in de talrijke cafés onderweg.

 

Pallieterstad Lier

 

Uw reis start in de bourgondische provinciestad Mechelen. Van daaruit gaat de tocht langs de kronkelende Nete via de zogenoemde pallieterstad Lier naar Antwerpen. Een pallieter is een fictief figuur uit het gelijknamige boek van de Lierse schrijver Felix Timmermans: een levensgenieter, één die "de dag plukt". En genieten van het leven kan nog altijd in Lier door te proeven van het lokale bier zoals "De strooien hoed" of te smullen van een lekker Liers vlaaike.

 

Koekenstad Antwerpen

 

Vanuit de ‘koekenstad’ Antwerpen - een bijnaam door de wel 20 koekfabrieken in de vorige eeuw, o.a. van De Beukelaer - maakt u een leuke tocht rondom de stad. Bezoek ook zeker brouwerij ‘De Koninck’ en geniet van de "degustatie" (inbegrepen!). Het Antwerpse is de thuisstad van de Vlaamse barokschilder Rubens. Het 16e eeuwse stadhuis aan de Grote Markt is misschien wel het mooiste van heel België. Bezoekwaardig is de monumentale Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Kortom, Antwerpen is een veelzijdige stad die lééft!

 

Abdijbier van Westmalle of andere geestrijke drankjes

 

Vervolgens fietst u naar de abdij van Westmalle waar u het befaamde abdijbier kunt proeven, een streling voor de tong! Of natuurlijk andere geestrijke dranken danwel warme deugddoeners... Na het gezellige verblijf in Antwerpen fietst u via brouwerij Bosteels, bekend van de bieren ‘Kwak’ en Malheur’ naar Bornem aan de Schelde. De laatste tocht brengt u tenslotte terug in Mechelen. Ook deze fietsdag is nog vol bierplezier: u fietst langs de brouwerij Palm en het bezoekerscentrum van de vermaarde brouwerij Duvel! Een leuke afsluiter van deze ontdekkingsreis door de wereld van het Belgische bier...

 

 

 Vlaanderen

 

 

van dag tot dag

dag 1
Mechelen, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Mechelen ca. 150 km). Het glorierijke verleden van deze stad, ooit het politieke hart van de Nederlanden, wordt weerspiegeld in de meer dan 300 historische gebouwen! Vergeet zeker de Sint-Rombouts kathedraal niet te bezoeken, vanaf de toren heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en de omgeving. Bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen zijn het Begijnhof, de gezellige marktplaats, het paleis van Margarete van York en van Margarete van Oostenrijk. We zijn uiteraard voornamelijk voor het lekkere bier gekomen, en u krijgt in Mechelen al meteen een heerlijk voorsmaakje: de lokale bieren bij uitstek zijn de beroemde ‘Maneblusser’ en de ‘Gouden Carolus’! Beide bieren worden in brouwerij ‘Het Anker’ gemaakt. Overnachting in hotel NH Mechelen (of gelijkwaardig)
dag 2
Mechelen-Antwerpen (ca. 55 km/4 uur). Fietsend langs de oevers van het kronkelende riviertje ‘Nete’ naar Lier, bekend als de ‘Pallieterstad’. Pallieter is een personage uit de legendarische Vlaamse roman ‘Pallieter’ van Felix Timmermans. Deze auteur was geboren en getogen in Lier. Pallieter wist als geen ander te genieten van het leven, en dat is dan ook exact wat u in Lier gaan doen! Neem plaats in een lokaal cafeetje en proef de lokale bieren ‘Liers Vlaaike’ of ‘Strooien Hoed’! U kunt in dit mooie stadje ook genieten van enkele bijzondere bezienswaardigheden, zoals het Begijnhof en de alom bekende Zimmertoren. Na een bezoek aan Lier fietst u verder naar de ‘koekenstad’: Antwerpen! Overnachting in Hotel Crowne Plaza (of gelijkwaardig)
dag 3
Rondrit naar het klooster van Westmalle (ca. 65 km/6 uur totaal heen en terug). Hoog tijd om het trappistenbier te gaan ontdekken! Mooie route door het prachtige Kempense landschap naar de abdij van Westmalle. Hier leven al sinds 1794 monniken, de eerste monniken waren gevlucht uit Frankrijk voor het geweld tegen religieuzen in die tijd. De bisschop van Antwerpen schonk hen een boerderij zodat ze voldoende middelen hadden om te overleven. Rond 1850 werd begonnen met het brouwen van het vandaag zo gekende en geliefde maar vooral héél lekkere trappistenbier van Westmalle. De abdij zelf kan niet bezocht worden, maar in een cafeetje vlak bij de abdij kan men het bier én de ambachtelijke abdijkaas proeven.
dag 4
Rondrit Antwerpen (ca. 30 km/3 uur) met de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het historische centrum van de stad. Bezoek zeker de brouwerij ‘De Koninck’ en geniet van de degustatie (inbegrepen in de prijs!). Antwerpen is Europa’s op één-na-grootste havenstad en tevens de thuisstad van de Vlaamse barokschilder Rubens, modehuizen en vele juweliers. Ontzettend veelzijdig dus! In het historische stadscentrum, dat stamt uit de 16e en 17e eeuw, zijn naast vele winkels en restaurants ook meerdere musea en liefst 1.000 monumenten te vinden.
dag 5
Antwerpen-Bornem (ca. 55 km/5 uur) via de brouwerij Bosteels. Vandaag wordt het een dagje heerlijk fietsen langs de beroemde Schelde, richting Bornem door de ‘Hobokense Polder’. Geniet van de stilte van dit stukje natuur, zo ongelooflijk dicht bij een stadscentrum! Onderweg naar Bornem komen we voorbij de abdij van Hemiksem en de befaamde brouwerij Bosteels, waar de ‘Karmeliet’, de ‘Kwak’ en de ‘Malheur’ gebrouwen wordt. Overnachting in Bornem, hotel Secundo (of gelijkwaardig)
dag 6
Bornem-Mechelen (ca. 55 km/4,5 uur) via de brouwerij Palm. Dit betekent echter niet dat het bierplezier al afgelopen is! Tijdens uw tocht door het typische Vlaamse vlakke land fietst u langs de brouwerij ‘Palm’ in Steenhuffel en de wereldberoemde brouwerij ‘Duvel’ in Puurs. Wie meer wil weten over de brouwtechnieken en over de perfecte manier om een Duvel in te schenken, is hier aan het juiste adres! U leert er alles over in het bezoekerscentrum van de brouwerij. Aansluitend verlenging (in NH Hotel Mechelen of gelijkwaardig) of terugreis per eigen vervoer.

details

route: de vlakke route voert over geasfalteerde fietspaden en rustige weggetjes en is voor het grootste deel gemarkeerd. Per fietsdag wordt 3 x 55 km, 65 km en 30 km afgelegd.

 

accommodatie: 3- en 4-sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension (diner in Mechelen en Bornem). Hotellijst

 

minimum aantal reizigers: 1

 

Aankomst elke zaterdag van 27 april t/m 14 september met uitzondering van 20 en 27 juli. In deze periode aankomst mogelijk op zondag 21 en 28 juli.

 

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl

 

Verlenging (prijs per persoon) 2-pk l/o toeslag 1-pk
Mechelen Juli en Augustus € 50,- € 35,-
Mechelen overige data € 60,- € 35,-

 

inclusief

* 5 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt

* bagagevervoer

* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving

* toeristenbelasting

 

exclusief 

* overige maaltijden

* toeslag halfpension € 50,- (2 x diner, niet mogelijk in Antwerpen).

* toeslag 1-persoonskamer juli en augustus € 199,-

* huurfiets met 7 versnellingen € 55,-

* huurfiets E-bike € 120,-

* parkeerkosten bij het hotel 

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 

kinderkorting:

t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 6 jaar 50%, 7 t/m 11 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).

 

Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

 

 

 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top