Haspengouw 4 dagen

4 dagen
niveau
minibus
fietsvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 345,00
Reis PDF boek nu

Haspengouw

De glooiende fruittuin van BelgiŽ

Haspengouw is in BelgiŽ wereldbekend! Het is het belangrijkste tuinbouwgebied van onze zuiderburen met ook de grootste fruitveiling van het land: in Sint Truiden. Dat betekent extra genieten van de kleurrijke bloesem eind april en begin meiÖ

Haspengouw ligt juist boven ťn onder de taalgrens en deze fietsreis speelt zich daar ůnder af: in WalloniŽ, waar de plaatsnamen franstalig zijn en de mensen frans spreken - maar snel naar het Vlaams blijken te kunnen overschakelen. Haspengouw - in het Frans: Hesbaye - leent zich prima voor een fietsreis over†de rustige weggetjes dwars door het zachtglooiende landschap. Er zijn veel weiden, akkers en boomgaarden waardoor u onderweg vaak ver weg kunt kijken.

Midden in Haspengouw ligt een heus regionaal natuurpark:†Parc Naturel La Burdinale & La Mehaigne.† Het is genoemd naar de†twee riviertjes die er door beboste valleien dwars doorheen stromen. Het dorpje Oteppe ligt midden in het gebied. Het regionale Maison du Tourisme heeft aantrekkelijke fietsroutes samengesteld en ze zijn bovendien goed met bordjes gemarkeerd. Soms volgen ze voormalige spoortracťs waarop nog tot het midden van de vorige eeuw lokale treintjes reden, en die zo door de aanleg van geasfalteerde fietspaden een nieuwe functie kregen.

Het verblijf is in eenvoudige bungalowtjes behiorend tot Ch‚teau LíHirondelle, een 19e-eeuwse kasteelhoeve met een brasserie en een restaurant. Ontbijt en diner vinden plaats in de authentieke salon of de aangebouwde serre van het kasteel (met en mooi uitzicht over het dorpje Oteppe), dan wel in het restaurant van de visvijvers naast LíHirondelle.

Op de naastgelegen camping LíHirondelle (100 meter), van dezelfde eigenaar, liggen een buiten- en een binnenzwembad, ook door de kasteelgasten overdag kosteloos te gebruiken. Dat is heerlijk ontspannen na een fietstocht!

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Oteppe (ca. 160 km) per minibus (11.00-13.00 uur). Korte informatie over de reis en de route door de reisleider en uitreiking van de fietsen. Inleidende fietstocht (ca. 20 km/1,5-2 uur) naar Ville-en-Hesbaye met een authentieke watermolen, Braives met een kerk met mooie gebrandschilderde ramen en Fallais aan de Mehaigne.
dag 2
Fietstocht (naar keuze ca. 25 km/2,5 uur of ca. 40 km/4 uur) over het fietspad "La Traversine" dat is aangelegd op het voormalige spoortracť Hannut-Huccorgne, een bezoek aan het levendige provinciestadje Hannut met de gezellige Grand Place is mogelijk.
dag 3
Fietstocht (ca. 40 km/4,5 uur) via Huccorgne (evt. via het Ch‚teau Famelette) en Ch‚teau Moha naar Wanze en terug via het authentieke Lavoir met de hooggelegen kerk. Eventueel is een afsteek mogelijk naar de levendige provincieplaats Huy aan de Maas.
dag 4
Afsluitende fietstocht (ca. 20 km/2 uur) naar de omgeving van Burdinne waar o.a. de grote boerderij Ferme de la Grosse Tour te bezoeken is. Oteppe-Eindhoven Station NS per minibus (15.00-17.00 uur).

details

route: lichtglooiend, met kleine hoogteverschillen. Per fietsdag wordt ca. 20-40 km afgelegd.

groep: minimaal 6/maximaal 12 reizigers.

Bungalows van Ch‚teau LíHirondelle (ďDe ZwaluwĒ)

Eenvoudige maar functionele bungalowtjes (4-6 persoons, maar door Aktiva Tours slechts door 2 personen te gebruiken in 2 x 1-persoonskamer). Toilet, douche, tv, keukentje met ijskast etc. De bungalowtjes behoren tot de 19e eeuwse grote herenboerderij in kasteelstijl, hier en daar nog authentiek.

ligging: in het midden van Haspengouw, in het Parc Naturel La Burdinale & La Mehaigne, juist buiten het dorpje Oteppe, naast de camping Cap Fun LíHirondelle.

faciliteiten: binnen- en buitenzwembad op camping LíHirondelle (ernaast) vrij te gebruiken (buitenzwembad uitsluitend geopend in de zomermaanden). Brasserie, restaurant (salon of serre), restaurant/cafť bij de visvijvers (ernaast).

maaltijden: ontbijt (buffet) en 2-gangen avondmaaltijd (uitgeserveerd) inbegrepen; versnaperingen voor overdag zijn onderweg verkrijgbaar bij lokale horeca en bij het kleine winkeltje in Oteppe. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

inclusief

* Eindhoven Station NS- Oteppe v.v. per minibus

* verblijf in 1-persoonskamer in bungalow (2 personen delen 1 douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt en avondmaaltijd)

* meefietsende Aktiva-reisleider

* Aktiva/Batavus hybride fiets met 24 versnellingen

exclusief

* eten en drinken overdag onderweg

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top