reis PDF

Donau & Altmuhltal 7 dagen

individuele fietsreis | niveau 2 | trein

dag 1
Regensburg, aankomst per trein.
dag 2
Regensburg-Bad Gögging (ca. 50 km/5 uur). Stroomopwaarts over de Donau Radweg naar Kelheim bij de monding van de rivier de Altmühl. Per boot vaart u van Kelheim naar het klooster bij Weltenburg. Vandaar fietst u naar het Kurort Bad Gögging.
dag 3
Bad Gögging-Neuburg (ca. 60 km/6 uur). Verder over de Donau Radweg naar Ingolstad (liefhebbers van auto’s kunnen een bezoek brengen aan het AUDI museum). Vanuit deze prachtige oude Beierse vestingstad verder naar Neuburg met het prachtige kasteel Neuburg.
dag 4
Neuburg-Eichstätt (ca. 50 km/5 uur). Door het verkeersluwe Wellheimertal fietst u van de Donau naar de rivier de Altmühl in het gelijknamige dal. Eichstätt aan de Altmühl is de residentie van de Bisschop van Beieren en de kleinste stad in Europa met een eigen universiteit.
dag 5
Eichstätt-Riedenburg (ca. 55 km/5 uur). Van Eichstätt fietst u langs het Romeinse kasteel Vetoniana door het Altmuhltal. Bij Dietfurt komen het Main-Donaukanaal en de Altmühl samen. Van Dietfurt vaart u per boot naar Riedenburg.
dag 6
Riedenburg-Regensburg (ca. 55 km/5 uur). Van Riedenburg fiets u langs het Main Donau kanaal naar Essing bekend vanwege de langste houten brug van Europa en de geheimzinnige Schulerloch, een druipsteengrot. Vanaf Kelheim fietst u weer langs de Donau over de Donau Radweg het laatste stuk naar Regensburg.
dag 7
Regensburg, verlenging of terugreis per trein.